Aprilia-Riders

Algemeen => Jouw topic => Topic gestart door: sammy op juli 12, 2013, 22:25:19

Dit forum is besloten en alleen nog maar beschikbaar als archief voor bestaande leden.
Klik hier voor het actuele forumTitel: Even Voorstellen
Bericht door: sammy op juli 12, 2013, 22:25:19
Hallo,

Hierbij stel ik me even voor. Ik had gisteren in al mijn enthousiasme een berichtje bij de achterhoekrit gezet, maar me nog niet voorgesteld. Mijn naam is Santiago van de Mortel woonachtig te Aalten en ik ben 42 jaar. Ik ben getrouwd en heb vier zonen. Mijn leven is doordrenkt met motoren en de sport. Het begint al met mijn voornaam, Santiago. Vernoemd naar een talentvolle, maar helaas op eiland Man verongelukte Spaanse coureur Santiago Herrrero op zijn Ossa.

Doordat mijn vader een Motorfilmteam leidde, motorfilmteam St. Anthonis, kwam ik al vroeg in aanraking met motoren. Daardoor heb ik in de zomers mooie evenementen en in de winter vele motorclubavonden mogen meemaken.  Ik heb in het verleden vele functies in de motorsport uitgevoerd, maar het mooiste is en blijft toch het zelf rijden. En dat doe ik al vanaf mijn 18e.

Ik heb verschillende  motoren gereden, maar de tweecilinders hebben bij mij altijd een bijzonder plekje gehad. Ik begon op een CB 350, een beetje verbouwd, maar het blokje was al snel overleden.
Daarna een XV 750. Een virago die geen virago werd genoemd. Met deze motor heb ik de voorkeur voor tweecilinder gekregen, denk ik. Die motoren hadden allemaal de grootste problemen met de starterkrans. Maar verder liep het ding wel aardig. Op zijn tijd olie bijvullen, want ze hadden een verlengde voorvork erin geploft, maar niet het blok aangepast, zodat het ding snel aan het minimum stond.
Na vijf jaar kocht ik een VFR vlieg. Voor 6 weken. Wel aardig, maar niet mijn ding. Het leefde niet voor mij. En typisch Honda.  Het draait te goed .... en te lief....
Direct daarna kwam er een Duc. Nee, geen 916, mijn knip was groots qua formaat, maar de vulling minimalitischer. Het werd een paaseitje 750. Leuk stuurfietsje maar alleen bij droogweer. Bij regen leek het of de banden van ijzer werden; geen enkel grip. Helaas was de mijne een ouderwetse Ducati, stuk gaat ie. Ik heb er nog een kleine SS 900 aan versleuteld.  Kwam ik bij de laatste reparatie achter dat die brommer ooit in de Italiaanse kampioensschappen was ingezet.
Toen heb ik hem maar verkocht. Vervolgens wegens verbouwing verhuizing, verbouwing gezinsuitbreiding e.d. een noodgreep. Een GS 500e. Weer een 2 cilinder. Destijds woonde, werkte ik in Arnhem e.o. en was die fiets wel handig om overal tussendoor te crossen. Zomer, winter het maakte niet uit. en poetsen? Ja hallo, ik blijf ermee bezig en zo gaat zo'n ding nooit aftands uitzien. Het fietske moet het wel verdienen.
Na de (voorlopig) laatste verbouwing, moest het ervan toch van komen. De dikke duizend met harde klappen, flinke stappen vooruit. Ik wilde heel graag een RSV Mille, de tests hadden allang uitgewezen dat dat de Twin is met de allures en kwaliteiten die ik zocht. Echter na een testrit kwam ik erachter dat de RSV voor mij niet de motor was, helaas. Na een half uur voelde ik mijn polsen, en de gemiddelde snelheid dorp uit was eerder richting 2 met twee nullen, dan 1 met twee nullen.
Toen zag ik een Falco rijden, en heb me er een beetje in verdiept. Tadaaah!!! Dit is ie. Een dag voor uit getrokken, aanhanger achter de auto en 1 mission. Vanavond staat er een Falco in de garage. Ik kocht er een met slecht 25000 km op de teller.
En nu kilometers maken. Intussen heb ik vele ritten gemaakt. Eentje daarvan is me wat meer bijgebleven dan lief is.
Ritje Luxemburg, koninginnedag. Prachtig zonnig weer en je merkt dat de motor er ook zin in heeft.  Recht stukje, broer op een vlieg haalt een andere vlieg in, ik ook. Kom in de bocht naast mijn broer, gaat goed, bocht uit een beetje gas erbij en volgende bocht. WAAAAAT!!!!! Nu al!! REMMEN!!! oh k*T, dat  word het niet. Bats klaboem klaar. Handjes in de lucht. Niks mis met mij. Alles Top ? Ja, alles top, of toch niet???
Enfin, lang verhaal kort te maken, ik  was van plan om de kinderbijslag stop te zetten, maar ik hoorde ook veel spookverhalen.  En mijn vrouw zei altijd: "Santiago durft alles met de motor."  Mocht je nog ooit in de Ardennen komen, dan zou ik geen broodje bal bestellen.
Terug in Holland eerst even herstellen maar na een week  had ik het met de vrouw over "Wat nu?" zei ik. "Dan koop je toch gewoon een andere" zei de vrouw. Zo gezegd, direct gedaan. Niet afwachten, maarre, een toppie vrouw. Wat word het dan? Zo'n zelfde, er is geen betere.  Dit voorjaar heb ik het "wrak" weer helemaal opgeknapt en nu staan er twee glimmende rode  brommers klaar voor de achterhoekrit.

Ciao Santi  
 
  


Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: rolf op juli 13, 2013, 03:21:27
Welkom, jij moet schrijver worden. Mooie introductie


Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: bmack op juli 13, 2013, 06:07:03
Welkom mooi verhaal alleen mis ik nog 1 ding
Foto's  :rtfm:


Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: alfafranky op juli 13, 2013, 06:18:41
Mooi verhaal welkom hier !!


Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: Henk RS 250 op juli 13, 2013, 09:45:12
idd mooi verhaal :ok: welkom hier

Het motor film tea Sint Anthonis, sweet memories, een vast winter uitje in de tijd voor video en internet, de charme van zoiets is door nix te evenaren, bestaat het nog??
( ik zie een winter uitje opdoemen ;D)

Santiago Herrero op de 1 cilinder Ossa, veel te weinig power maar gewoon ala Middelburg Agostini aanvallen, geweldige coureur


Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: Brontolo op juli 13, 2013, 12:41:14
Hey Santi! Dit is pas een introductie, welkom kerel! :ok:


Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: sammy op juli 14, 2013, 12:44:25
Bedankt voor de leuke reacties van jullie. Dat voelt net als het rijden van een Aprilia, Super!!
En Henk RS 250. Leuk om te lezen dat het goede herinneringen bovenhaalt. Dat is een van de gedachten altijd geweest. Het promoten van de sport en ervan genieten. Nee, helaas is het filmteam in 1988 gestopt. En ja, de films zijn er nog ergens. Ik heb er verder niets over te vertellen. Ik heb mijn vader al eens een voorstel gedaan om in de wintermaanden een keer een lang weekend de mooiste, leukste films ergens te vertonen. Vooralsnog wil mijn vader er nog niet aan beginnen. Maar ja, wie weet.
En Alfafranky; ben jij die Frank die ik denk dat je bent. Geboren in St. Tunnis, Vroeger ook bij MCC St.Anthonis, rijdend zo'n mooie gele Tuono? Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: AeroX op juli 14, 2013, 21:12:52
Welkom!!

Top introductie  :ok:


Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: tripakis op juli 14, 2013, 23:11:25
Zeer leuke introductie :ok:
En mooie motors! Veel plezier ermee!  :yes:


Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: Henk RS 250 op juli 15, 2013, 10:31:52
Wat jammer dat ie er nix meer mee wil doen, is ie echt niet te overhalen om speciaal voor de ARA een uitzondering te maken?
Een einde seizoen of nieuwjaars avond met het keigave racebeelden
plies plies plies


Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: tripakis op juli 15, 2013, 10:47:34
En 1 van deze 2 motoren staat te koop op MP of niet?


Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: Rob.NL op juli 15, 2013, 21:46:12
Welkom op t forum  :ok:


Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: Wilco op juli 16, 2013, 20:30:58

Welkom Santi leuk om te lezen zoon verhaal.

Welkom hier er ik zie je bij de Aghterhoekrit toch?

Groeten wilco


Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: GerrsvMille op juli 18, 2013, 09:35:02
welkom op het ARA forum, mooie introductie  :ok:


Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: B-Art op juli 18, 2013, 21:34:22
Mooie introductie  :worship:

Welkom hier!!

Groeten uit Borculo  :bye:


Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: RSVulti op juli 19, 2013, 10:30:02
Welkom op het forum plaatsgenoot !

Gaat goed met de Aprilia's in Aalten ! ;-)

Roy


Titel: Re: Even Voorstellen
Bericht door: sammy op juli 19, 2013, 21:35:01
hallo allemaal,

Nog twee nachtjes en dan....  ;D ;D ;D Er wordt 28 graden voorspeld, dat wordt zweten in het pak... :kwijl: :kwijl: :kwijl:

Tripakas, je had het goed gezien, eentje staat er op MP, de "gastbike" mag het pand verlaten, aangezien ik de Ardennerbike weer in volle glorie heb hersteld.

Henk RS250,  als we met zijn allen het om zo'n filmavond zouden vragen, tja wie weet. Die oude heer van mij heeft nogal moeite mee, tis toch een van z'n "kindjes"....

Dit forum is besloten en alleen nog maar beschikbaar als archief voor bestaande leden.
Klik hier voor het actuele forum