verslagje:
hehehe beetje uitgeslapen na een hele dag rijden naar huis. Klein probleempje in Luxemburg met een op hol geslagen temperatuurmeter waar we even zenuwachtig van werden maar na technische bijstand van rick
zijn we naar huis gereden.
Zuid Frankrijk staat garant voor zon
dus alhoewel we aan de juiste kant van de bergen zaten want maandag zijn daan, maurice en rob op hun wegmotor de omgeving gaan bekijken kwamen met verhalen over sneeuw en ijs terug. Maar ook dat de omgeving een hoog orgasme gehalte heeft qua wegen
Maandag rustdag, motor klaar maken, brandstof halen en vooral in de zon zitten.
Dinsdag inschrijven en geluidsmeting
daar hadden ze niets over verteld, maar 102db als max.grens is prima te doen. Direct gevolgd door de eerste sessie achter een marshall, baan verkennen. Ales is een technisch circuit met veel bochten
en een beetje hoogte verschil.
De pitboxen zijn prima en ruim, zelf warm water
toiletten
tja een beetje frankrijk ganger kent ze wel de hangpotten, er werd 2x per dag schoongemaakt maar sommige wisten spetterende de muren te halen, doe maar geen voorstelling hoe ze gehurkt staan
Douches waren wisselend maar lekker na zo’n warme dag sturen.
In de loop van de dag kwam de organisatie vragen of ik wilde wisselen van groep naar Race 1, jawel tussen alle 2takters, de graaf junior team o.a jemig wat gaan die 125cc’s hard. Als scheermessen sturen ze langs je heen en ongelofelijk plat door de bocht.
De groep race 1 bestond hoofdzakelijk uit 2takters, V500 Bimota, TZ250, TZ350, RS125, Honda 125cc en RS250. De RS250 heeft geen klap teveel gegeven en is zeker sterker met de ignitech ontstekings module. Veel soepeler en smeuĂŻger, het vermogen komt sneller en geen dipje te bekennen.
Woensdag en Donderdag waren soort van dezelfde dagen alleen iedereen ging steeds beter rijden. Jarno, GertJan en Maurice hebben cursus gegeven aan wie dat wilde in lijnen rijden en zithouding. Het zonnetje brande lekker met de dag werd het warmer, donderdag zelfs 23,3 graden gemeten in de schaduw.
We hebben ook de mannen even laten ruiken aan circuit culinair, als je voor 22 personen eten maakt met ook nog een hoog gezondheidsgehalte moet je crea zijn. Maar met topkoks als Netty, gertjan en Jorrit kwam het goed.
Donderdag een pizza wezen eten met de resterende die of ’s nachts, vrijdag zouden rijden of nog een dagje extra pakken, nou dat was een avontuur, het restaurant was niet op ons voorbereid en terwijl wij ons eerste drankje nuttigde gingen ze boodschappen doen.
Volgend jaar zeker weer, weer in Maart even ruiken aan het mooie weer.