normaal ben ik het per defenitie niet eens met sjaakie maar nu wel

Natuurlijk wordt er eerst begonnen met de aanschaf van motorkledig. Daar zijn een paar tips voor:
Ten eerste: De huidige motorkleding is gemaakt voor de huidige motorrijder. Dat is iemand die bijna geen kilometers draait en daar toch droog geventileerd en warm bij wil blijven. Daar speelt de kledingmakersmarkt op in. De huidige motorkleding is veiliger, comfortabeler en modieuzer dan ooit. Daarbij is het wel zo dat de kwaliteit van met name stikwerk en ritsen gebaseerd blijkt op die 3000/4000 km die de motorrijders gemideld per jaar rijden. Wanneer je dus serieuze kilometers maakt, dan kun je gelazer met naden en ritsen verwachten. De insteek is dat je je dan in het nieuw steekt. Sniet nodig. Er kan gerepareerd worden. Net zo goed . En de investering meer dan waard.
Wees niet te scharrig
Vaak wordt kleding als sluitpost van de motorbegroting gebruikt. je kan je afvragen of dat verstandig is; in veel gevallen is deze kleding bepalend voor de mate van letsel die je oploopt bij een valpartij of ongeval en je doet er dus verstandig aan om er niet nodeloos op te bezuinigen.Natuurlijk is het niet erg als je een model van vorig jaar in de uitverkoop koopt en niemand hoeft meer uit te geven dan nodig.
Pas op met het Internet!
Het grote nadeel van webshops is dat je de motorkleding niet goed kunt passen voordat je deze aanschaft. natuurlijk kan je de kleding terug sturen als het niet past, maar je bent toch sneller genegen om genoegen te nemen met wat je hebt, terug sturen is toch altijd weer een heel gedoe!
Juist bij motorkleding is het heel belangrijk dat het goed past! Dus ga "live" passen!
Bepaal vooraf goed wat je nodig hebt
Als je motorkleding gaat aanschaffen dien je vooraleerst te bepalen wat je nou eigenlijk nodig hebt of zoekt. Een leren overall is misschien prachtig, maar in jouw geval is een waterdichte, winterharde textielcombi misschien wel veel slimmer!
Oriënteer je voor af
Kijk goed wat er te koop is en wat daarover in de pers is geschreven. De diverse motorbladen testen regelmatig allerlei kleding en toebehoren (laarzen, handschoenen, helmen, gehoorbescherming). Handig daarbij zijn bijvoorbeeld het jaargangenoverzichten van de motorbladen. Via die lijsten kan je alle testen lezen
Neem er de tijd voor
Motorkleding is duur! Trek dus voldoende tijd uit om er zeker van te zijn dat deze dure aankoop (bij jou) past. Ga bij voorkeur niet in het weekend, want dan is het erg druk en sta je sneller onder druk om te beslissen. Als je niet zeker van je aankoop bent, ga dan weg en denk er nog even over na, dat is vaak beter dan terug brengen. Pas wat op bij beursaanbiedingen. Kleding uit een verkopen modeljaar van een gekende producent? Okay! Goedkope merkloze kleding uit Verweggistan? Teveel kans op inferieur langslurven voorhuidenleer en enkel stikwerk. Als iets niets kost, dan kan het niets zijn.
Zorg dat het past
Een schop voor open doel? Dat zal je verbazen! Alleen al vanwege het feit dat veel mensen nog de bietenbrug op gaan bij het vorige punt. Zorg er voor dat je aanhebt wat je doorgaans onder je motorkleding zou dragen. Ga dus geen leren motorbroek passen over je spijkerbroek heen en trek je dikke trui uit als je een textielen motorjas met thermovoering gaat passen.
De bescherming in motorkleding werkt alleen als alle bescherming op de juiste plaats zit. Hierbij moet je er rekening mee houden dat je op de motor een andere houding hebt dan in het pashokje, ga dus op een motor zitten (bij voorkeur je eigen motor) en kijk of alle bescherming dan op de juiste plaats zit.
Maar als het dan past, en je het een paar jaar hebt gedragen? Dan zie je dat die hoge prijs vaak niet in overeenstemming is met de kwaliteit. Dan hebben we het niet over valschades, maar over loslatend stikwerk en defecte ritsen...
Maar er is meer.
Sommige ongemakken heb je. Andere verdien je. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat je pak je pijn kan doen? Nee zeker? Lees maar:
Lichamelijke klachten tijdens/na het rijden.
Heb jij dat ook? Last van je rug, knieën, nek of schouders tijdens en na het rijden?
Dan heb je een grote kans dat je motorpak niet zit zoals het zou moeten zitten
Let wel, een motorpak hoeft niet persé lekker te zitten. Meestal voel je de protectie etc. en zit het vooral in het begin niet altijd lekker.
Bedenk dat je pak in eerste instantie voor je veiligheid is.
*Daarentegen is het niet normaal wanneer je last van je nek, schouders en knieën krijgt.
*Last van je knieën krijg je wanneer je broek boven de knie te kort is.
*Last van je nek en schouders ontstaat wanneer de ruglengte te kort is, hierdoor word je als het ware in elkaar gedrukt, vooral als je op een sportieve motor zit. In de meeste gevallen is hieraan wel het een en ander te veranderen.
*Na het verlengen van je broek in de bovenbenen en/of het verzetten van de connectierits rijd je meestal zonder ergernis en pijn en geniet je weer meer van je hobby, zoals het hoort!
goedkoop is duurkoop een motorpak van 180 kan in mijn ogen niks zijn qua protectie

en kwalitiet